Kuinka pelastua?

On olemassa Jumala.

Hän rakastaa sinua.

Jumalalla on sinulle todella hyviä ja iloisia uutisia! Ne voivat muuttaa koko elämäsi ja tulevaisuutesi parempaan suuntaan. Jeesus rakastaa sinua ja haluaa opettaa sinua tuntemaan Isän ja Itsensä.

Jumala rakastaa sinua

”Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että Hän antoi ainutsyntyisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.” (Joh. 3:16)

Jumala on hyvä Isä. Hän on luonut jokaisen ihmisen elämään rakkaudellisessa ja läheisessä yhteydessä hänen kanssaan. Ihmisen tottelemattomuus erotti hänet siitä alkuperäisestä suunnitelmasta, jonka Jumala oli valmistanut hänelle. Ihminen huomasi tulleensa erotetuksi siitä siunatusta olotilasta, jossa hänellä oli rauha Jumalan kanssa. Ihmisen syntiä suurempi on kuitenkin Jumalan armo: Hän antoi rakkaimpansa, oman Poikansa, kuolemaan lunastaakseen ihmiskunnan pois synnin ja kuoleman otteesta vapauteen ja yhteyteen Hänen kanssaan.

Jeesus Kristus on ainoa tie pelastukseen

”Jeesus vastasi: ’Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan tule Isän luo muuten kuin minun kauttani.’” (Joh. 14:6)

Jeesus tuli rakentamaan sillan Jumalan ja ihmisen välisen kuilun yli. Hän kärsi syntiemme rangaistuksen kuollessaan ristillä ja avasi tien uuteen elämään nousemalla kuolleista. Jesaja sanoi: ”Mutta Häntä haavoitettiin meidän rikkomustemme tähden, runneltiin meidän pahojen tekojemme tähden. Rangaistus oli Hänen päällään, että meillä olisi rauha, ja Hänen haavojensa kautta meidät on parannettu.” (Jes. 53:5) Jeesus otti päälleen vapaaehtoisesti meidän syntiemme rangaistuksen lahjoittaakseen meille täydellisen lunastuksen. Vain Jeesuksen kautta me saamme pelastuksen ja syntien anteeksiantamuksen.

Johtopäätelmä

Koko se rangaistus, jonka me olisimme syntisinä ansainneet, laitettiin Jeesuksen päälle – Hänen, joka ei koskaan tehnyt syntiä. Kun vain uskomme Jeesukseen pelastajanamme, kaikki se hyvä, jonka Hän ansaitsi, tulee meidän osaksemme. Silloin Jumala näkee meidät Jeesuksen lävitse, ja me saamme elää läheisessä yhteydessä Jumalaan — jo nyt täällä maan päällä ja loputtomasti ikuisuudessa.

Jeesuksen vastaanottaminen Herraksi ja Vapahtajaksi

”Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, Hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat Hänen nimeensä.” (Joh. 1:12)

Jos haluat tulla sovintoon Jumalan kanssa, voit kääntyä rukoillen Hänen puoleensa, pyytää Jeesusta tulemaan sydämeesi ja antaa elämäsi Hänelle. Voit rukoilla omin sanoin, tai käyttää apunasi esimerkiksi seuraavaa rukousta:

”Isä, tunnustan, että tarvitsen Sinua. Kadun kaikkia tekemiäni syntejä. Luovun niistä ja käännyn Sinun puoleesi. Pyydän, että Jeesuksen veri pesisi pois syntini ja puhdistaisi omatuntoni. Herra Jeesus, avaan sydämeni Sinulle. Pyydän Sinua tulemaan elämääni. Tästä lähtien Sinä olet minun Herrani ja Vapahtajani. Tahdon seurata Sinua ja oppia tuntemaan Sinun rakkautesi. Kiitos, että pelastat minut ja annat minulle ikuisen elämän. Aamen.”